دانش آموزان پایه هفتم دبیرستان غفارزاده

به وبلاگ دبیرستان غفارزاده خوش آمدید

دانش آموزان پایه هفتم دبیرستان غفارزاده

به وبلاگ دبیرستان غفارزاده خوش آمدید

مشخصات بلاگ

این وبلاگ شامل درس تخصص علوم تجربی پایه هفتم با حمایت و همکاری مربی دلسوز و عزیز سرکار خانم منتظری ایجاد شده است

بایگانی

تقلب در زعفران

يكشنبه, ۲۳ اسفند ۱۳۹۴، ۰۴:۵۰ ب.ظ

🍃 @tebeirani 🍃


💢 تقلب در زعفران 💢


زعفران بعنوان گرانترین ادویه جهان، باعث شده که برخی از افراد سودجو با تهیه زعفران تقلبی و عرضه آن به بازار به منافعی دست یابند. مهمترین تقلبی که به عنوان زعفران صورت می گیرد، گلرنگ است که شباهت زیادی به زعفران دارد و می تواند ایجاد رنگ زرد کند. زعفران به ویژه به صورت پودر، با تقلبات بیشتری می تواند همراه باشد. همچنین ممکن است زعفران را سائیده و با خاک سرخ مخلوط کنند تا افزایش وزن پیدا کند و یا خامه سفید زعفران را با محلول زعفران سائیده و همراه با مواد دیگر به رنگ کلاله در می آورند. گاهی نیز موادی مانند ریشه زردچوبه، کاسبرگ و گل همیشه بهار را با زعفران مخلوط می سازند (4 و 6).


💢روش شناسایی زعفران تقلبی💢


روشهای مختلفی جهت تشخیص زعفران تقلبی وجود دارد که به موارد زیر اشاره می شود.


1- اگر تارهای زعفران را بین کاغذ صافی یا روزنامه گذاشته و فشار دهیم نباید لکه چربی باقی بماند.


2- رنگ تارهای زعفران در بنزین محلول نیست، یعنی اگر چند تار را در بنزین انداختیم نباید بنزین را رنگین کند.


3- زعفران طبیعی دارای رنگ قرمز روشن و طعمی مطبوع و کمی تلخ و بوی تندی دارد.


4- زعفران طبیعی آب را به رنگ زرد درمی آورد و در مجاورت اسید سولفوریک غلیظ رنگ آبی تولید می کند، ولی زعفران تقلبی آب را به رنگ زرد میخکی یا نارنجی درآورده و در اسید سولفوریک تغیر رنگ نمی دهد 


مصرف زعفران به مقدار زیاد سمی است و باعث استفراغ، خون ریزی رحم، اسهال خونی، سرگیجه، بی حالی، زردی پوست و تحریکات شدید ماهیچه های صاف و حتی گاهی مرگ نیز می شود. با آزمایشاتی که به عمل آمده، مصرف حداکثر تا 5/1 گرم در روز برای یک فرد بالغ بلامانع است ولی باید سعی کرد که برای جلوگیری از عوارض و مشکلات بعدی کم تر از این مقدار مصرف شود و از زیاده روی در مصرف آن خودداری ورزید.


💢زعفران استاندارد💢


زعفران ماده ای است که از سائیدن کلاله گیاه زعفران به دست می آید. زعفران به دو صورت رشته ای و پودری یافت می شود. زعفران رشته ای شامل کلاله های خشک و قرمز تیره است که لبه های آن مشابه قیفی برگشته و قسمت فوقانی آن دندانه دار است. کلاله ها ممکن است یک شاخه، دو شاخه و یا سه شاخه و به قسمت کوتاه قرمز رنگی از خامه متصل باشند.


زعفران پودر؛ عبارت است از زعفران رشته ای سائیده شده است. زعفران رشته ای باید فاقد اضافه های گل، مواد خارجی و عاری از کپک و حشرات باشد. حداکثر رطوبت قابل قبول در زعفران رشته ای 14% و در زعفران پودری 8% است.

  • محدثه بختیاری

نظرات  (۲)

جالب بود
جالب بود . باز هم از این مطالب بگذارید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی